Containerwoning uitbreiding

Wonen

Voor de prijsvraag tijdelijk wonen in ca. 1985 was er een woning van 5 geschakelde containers geplaatst op deze mooie locatie. Oorspronkelijk zouden al deze woningen maar 5 jaar mogen staan. Dan zou deze containerwoning verplaatst kunnen worden naar een andere locatie. Echter deze 5 jaar werd opgerekt. De huidige bewoners woonden met zijn vijven en een hond bijzonder prettig op dit plekje maar wilden graag wat meer ruimte.

We hebben gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om de containers te verplaatsen; en wel omhoog. Op deze wijze werd het mogelijk om een geheel nieuwe begane grond onder de containers te vormen. De nieuwe woonruimte bestaat uit een woonkamer gericht op het mooiste uitzicht van deze plek, een ruime keuken met eettafel, een werkplekje, hoofdentree, trap naar boven een ruime toilet. De ruimtes in de gekoppelde containers zijn getransformeerd tot ruime slaapkamers en een nieuwe badkamer.

Gedurende de hele bouw bleven de bewoners op het kavel in hun eigen woning wonen. Daarvoor werd de bestaande woning met een kraan naar een andere plek getild. En na het bouwen van het stalen frame waar het bestaande deel van de containerwoning op staat kon de begane grond met kruipruimte worden gebouwd.

fotografie: ©Jannes Linders Fotograaf Rotterdam

Deel Tweet Pin it