Recyclingperron Almere Poort

Publiek

Een geheel nieuw concept van terreinorganisatie is voor dit project ontwikkeld. Door het beheersgebouw aan het perron, én dwars over het terrein te leggen ontstaan er twee aparte gebruiksstromen. De aan en afvoer van het afval zijn zo gescheiden. Het publieke perron is zeer ruim van opzet. Verschillende verkeersstromen kunnen naast elkaar afval brengen. Door het rond kunnen rijden op het perron zijn er nauwelijks wachttijden. Omdat het veiliger is de afvalbrengers niet te laten kruisen met het zware materieel van de afvalhalers is het publieke deel gescheiden van het niet publieke deel. Alle afvalfracties worden op één niveau gebracht. Het beheersgebouw waarin kantoor, kantine en kleedruimtes aanwezig zijn voor het personeel liggen onder 1 dak met de ruimtes voor bruin en wit goed en klein chemisch afval. Door de integratie van ongeveer 300 vierkante meter zonnepanelen op het dak en naast de toegangsroute heeft het perron een groot gedeelte van het jaar geen extra energie nodig.

Deel Tweet Pin it