Uitbreiding buurthuis de Wieken Almere

Publiek

Aan een bestaand buurthuis was de vlek aangegeven voor een uitbreiding met een jongerenruimte ofwel discozaal met enkele nevenruimtes. Om voor deze uitbreiding die grotendeels uit dichte gevel bestaat toch een aantrekkelijk gevelbeeld te creëren is gebruikt gemaakt van trespa metallic gevelelementen in verschillende afmetingen. Deze is zodanig aangebracht dat de vleug steeds in een andere richting ligt. Het resultaat is een gevel opgebouwd uit levende elementen die bij het passeren van licht naar donker en tussenschakeringen veranderen. Daarnaast is met een doorgetrokken geveldeel bij de nieuwe entree verbinding gelegd met het bestaande gebouw. Door de hoogte van de aanbouw door te zetten voor de bestaande bouw wordt het achterliggende buurthuis als het ware omarmd.
Met deze uitbreiding is er een nieuwe impuls aan het buurthuis en daarmee aan de buurt gegeven.

Deel Tweet Pin it