Sportcomplex Fanny Blankers Koen Nieuwbouw

Leisure

In het Fanny Blankers Koen park is in opdracht van gemeente Almere voor voetbalclub FC Omniworld een gebouw ontworpen met een oppervlak van ca. 1100 m². Op de begane grond bevinden zich de 20 kleedkamers, de EHBO/massageruimte en de douches (met lichtdoorlatende wanden!). Op de verdieping ligt de bestuurskamer, de keuken en de sportkantine met balkon. Het balkon biedt een mooi uitzicht op het hoofdveld. Bovendien is het mogelijk om op het balkon huldigingen en andere officiële gelegenheden te houden. De kleedruimtes zijn uitzonderlijk licht omdat het daglicht tot diep in de ruimtes doordringt. De doucheruimtes liggen aan de gevel en hebben een gedeeltelijk lichtdoorlatende gevel. Hierdoor hebben de kleedruimtes en de douches een blijvende frisse en schone uitstraling.
Door een helder concept was het mogelijk tot laat in het proces veranderingen in het programma op eenvoudige wijze op te vangen.
De sportaccomodatie is oorspronkelijk ontworpen voor de breedtesport voetbal. Echter nadat de beslissing genomen was het betaalde voetbal in Almere niet in Poort onder te brengen is deze locatie voor het betaalde voetbal aangewezen.

Deel Tweet Pin it